Руският президент Владимир Путин обяви, че ще се кандидатира на следващите

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че ще се кандидатира на следващите
Коментари Харесай

Шпигел: Путин ще изпревари Сталин

Руският президент Владимир Путин разгласи, че ще се кандидатира на идващите президентски избори през 2024 година " Шпигел " означи, че малко на брой са се съмнявали, че мощният човек в Кремъл още веднъж ще се кандидатира за нов мандат.

Едва в четвъртък горната камара на съветския парламент (Дума) - Съвет на федерацията дефинира датата за президентските избори следващата година. Съветът на федерацията на свое съвещание реши изборите да се проведат на 17 март следващата година.

" Това решение на практика постави началото на акцията за президентските избори ", сподели ръководителят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко.

Путин стартира първия си президентски мандат през 2000 година Междувременно той беше министър-председател в продължение на четири години и по-късно беше избран отново за държавен глава през 2012 и 2018 година

В резултат на конституционната промяна, призната през 2020 година по самодейност на Путин, той теоретично може да остане държавен глава до 2036 година

Ако Путин приключи още един шестгодишен мандат в Кремъл, то той ще изпревари тиранина Йосиф Сталин, който ръководи Съветския съюз от 1924 до 1953 година И тогава Путин ще стане най-дълго управлявалият държавен глава на Русия след кралица Екатерина Велика от XVIII век.

Путин разгласи, че ще се кандидатира за петия си президентски мандат на добре режисирана гала в Кремъл.

На нея един от водачите на сепаратистите в Донбас Артьом Жога насочи молба към настоящия държавен глава да продължи да пази съветския мир и да приключи интеграцията на анексираните с военна мощ украински територии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР